Competiţie pentru pasionaţii de criptografie, organizată la UBB

Competiţie pentru pasionaţii de criptografie, organizată la UBB
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca organizează un concurs online destinat tuturor celor care sunt pasionați de criptografie.

"Crypthochallenge UBB 2016" reprezintă o provocare și totodată o invitație adresată inteligenței, capacității de inovare și gândirii neconvenţionale, după cum precizează organizatorii. Competiția se va desfășura pe mai multe niveluri, accesul la nivelul următor fiind condiționat de rezolvarea problemei de pe cel curent. Prin intermediul concursului, universitatea clujeană își propune să stimuleze interesul elevilor şi al studenţilor față de această artă modernă a ascunderii informațiilor și să identifice persoane care dovedesc un real talent în această direcție.

"Criptografia este atât o știință, cât și o artă. Metodele de ascundere a mesajelor dar și cele de detectare a secretelor ascunse într-un mesaj au acompaniat dezvoltarea civilizației umane de la bun început. Lumea modernă, a cărei dezvoltare depinde de comunicațiile digitale, se bazează într-o măsură, adeseori, nebănuită pe diferite tehnici de criptare", se arată în comunicatul UBB.

Înscrierile se fac online, începând de vineri, 22.01.2016, pe site-ul competiției: https://crypto.cs.ubbcluj.ro/.

 

Comenteaza