Evaluarea națională 2017. Proba la matematică

Evaluarea națională 2017. Proba la matematică
Subiectele si baremul de la proba de matematică vor fi publicate pe portalul Ministerului Educaţiei, Edu.ro.

UPDATE: Elevii care au absolvit clasa a VIII-a au susţinut, miercuri, proba la matematică, aceasta având trei subiecte, iar cel de al treilea, care, în mod normal, este cel mai dificil, nu le-a pus probleme elevilor, care au avut de rezolvat mai multe cerinţe legate de un cilindru circular.

Ei au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare având câte 30 de puncte, diferenţa de 10 puncte fiind reprezentată de punctul din oficiu. Primele două subiecte au avut cerinţe de aritmetică şi algebră, iar ultimul, cel mai complex, a avut exerciţii din geometrie.

Mai exact, elevii au avut de calculat, pe baza unei figuri, aria laterală a unui cilindru, dar şi valoarea sinusurilor unui unghi. Pe lângă cilindrul circular, ei au mai avut de aflat perimetrul unui dreptunghi şi să demonstreze că două drepte sunt perpendiculare.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Joi, 22 iunie, elevii care fac parte din grupurile minoritare vor susţine proba scrisă la limba maternă.

Luni, 19 iunie, şcolarii au dat proba la limba română, unde au avut de demonstrat apartenenţa unei poezii la genul liric, dar şi să redacteze o întâmplare dintr-o competiţie sportivă.

Pe 26 iunie, până la ora 16:00, vor fi afişate rezultatele, urmând, ca după soluţionarea contestaţiilor, în 30 iunie, elevii să primească rezultatele finale, în centrele de examen şi pe portalul Evaluare.edu.ro.

Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. Din anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25% cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la evaluarea naţională.

141.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au participat la prima probă scrisă din cadrul evaluării naţionale 2017, cea la limba şi literatura română, fiind absenţi 3.824 (2,67%), în timp patru elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, anunţă Ministerul Educaţiei.

Comenteaza