Premiant Nobel la UBB

Premiant Nobel la UBB
Universitatea Babeş-Bolyai organizează, în perioada 26-28 iulie 2017, cea de-a patra ediţie a Conferinţei ERMAS, care va beneficia de participarea unui economist distins cu Premiul Nobel, dar şi a altor economişti de marcă din întreaga lume.

Astfel, ediţia din acest an a Conferinţei găzduite de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB va fi deschisă de Eric Maskin (Harvard University), laureat al Premiului Nobel pentru Economie, care va primi şi titlul de Doctor Honoris Causa al UBB. Printre invitaţii de marcă ai evenimentului se numără şi Ariel Pakes (Harvard University), Aureo de Paula (University College London) şi Victor Rios-Rull (University of Pennsylvania).

Iniţiată în anul 2014, seria de conferinţe ERMAS îşi propune să reunească anual cercetători economişti de prestigiu, ediţia din acest an fiind prima deschisă cercetătorilor străini, în timp ce manifestările anterioare au fost dedicate cercetătorilor economişti români sau cunoscători ai limbii române, afiliaţi unor universităţi/institute de cercetare din afara ţării, precum şi pentru colegii acestora care activează în România.

„Vorbim despre o conferinţă cu un impact major asupra cercetării ştiinţifice economice din România, care încearcă să stabilească o colaborare pe termen lung cu instituţiile şi cercetătorii economişti de prestigiu din întreaga lume. Prin acest eveniment extrem de important pentru cercetarea economică încercăm nu doar să aducem şi să valorificăm în ţară experienţa şi rezultatele cercetărilor ştiinţifice ale românilor din diaspora şi ale cercetătorilor internaţionali, ci şi să stabilim un cadru mai strâns de cooperare între mediul academic şi instituţiile responsabile de implementarea politicilor sociale şi economice", afirmă decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB, conf. univ. dr. Răzvan Mustață.

Printre obiectivele majore ale ERMAS se numără:

- Încurajarea şi transmiterea rezultatelor cercetării relevante pentru România, cu posibile aplicații în construirea şi implementarea atât a unor proiecte de dezvoltare la nivelul companiilor private, cât și a unor politici economice;
- Medierea cooperării directe între universitățile locale şi economiștii recunoscuţi internațional, cu impact pozitiv pe termen lung asupra calității capitalului uman dezvoltat în cadrul universităților din România;
- Consultarea experţilor români afiliaţi unor instituţii de prestigiu din afara țării vis-à-vis de experienţa lor academică şi recomandări directe ale acestora pentru colegii, dar şi pentru studenţii absolvenţi şi/sau în curs de absolvire, din departamentele de economie şi centrele de cercetare româneşti;
- Îmbunătăţirea calităţii dezbaterilor pe teme economice din România, prin includerea în cadrul acestora a unor economişti români cu reputaţie ştiinţifică recunoscută internaţional.

 

 

Etichete
Comenteaza