1 Martie, 8 Martie: Părinții, îndemnați să refuze solicitările de bani la școală, pentru cadouri și serbări / Abuzul trebuie sesizat

1 Martie, 8 Martie: Părinții, îndemnați să refuze solicitările de bani la școală, pentru cadouri și serbări / Abuzul trebuie sesizat
| Foto: https://www.qbebe.ro/

Ministrul Educației, Ligia Deca, îi îndeamnă pe părinți să nu mai de acurs solicitărilor de bani pentru cadouri și serbări, venite de la școala unde învață copiii lor. 

Ministrul Educației spune că practica banilor ceruți de la părinți la școală pentru serbări sau cadouri trebuie să dispară. Ea îndeamnă părinții să sesizeze abuzurile și dă asigurări că vor fi luate măsuri în consecință.

”Eu cred că aceste practici trebuie să dispară. Dar pentru asta trebuie să avem curajul să refuzăm atunci când se solicită astfel de contribuții care nu au legătură cu procesul didactic și de asemenea cred că trebuie sesizate abuzurile.

De fiecare dată când am primit sesizări despre astfel de fenomene am luat măsuri. Mi se pare firesc să nu existe niciun fel de condiționare a actului didactic de contribuții care nu-și au locul în învățământ.

Chestiunile simbolice, tradiționale, un mărțisor făcut acasă de copil din drag pentru învățătoare nu cred că intră la această categorie”, a declarat marți, Ligia Deca, la Digi24.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza