135 de școli și grădinițe, trecute în scenariul roșu de ieri până azi / Situația la Cluj

135 de școli și grădinițe, trecute în scenariul roșu de ieri până azi / Situația la Cluj

De la o zi la alta se închid tot mai multe şcoli din cauza îmbolnăvirilor cu COVID-19. Doar în ultima zi au trecut în scenariul 3 de funcționare 135 de unități de învățământ. 

Numărul unităţilor de învăţământ care îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3 (roșu), adică online, a ajuns la 789, asta după ce ieri, erau doar 654.

Pe de altă parte, conform Ministerului Educației, 5.234 de școli și grădinițe funcționează în Scenariul 2 (galben/mixt) și 11.633, în Scenariul 1(verde) - participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

"Menţionăm că dintre cele 789 de unităţi aflate în această situaţie, 233 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 556 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare", afirmă MEC.

În Cluj, situația școlilor din județ, este următoarea: 291 unități de învățământ preuniversitar sunt în Scenariul 1 (verde), 127 în Scenariul 2 (galben), iar 5 de unități de învățământ funcționează în scenariul roșu, adică cursurile se țin doar online.

 

Comenteaza