154 de tineri admişi la Şcoala de Agenţi de Poliţie Cluj VIDEO

154 de tineri admişi la Şcoala de Agenţi de Poliţie Cluj VIDEO
Meseria de poliţişt este cea mai grozavă din lume. Cel puţin aşa consideră cei 154 de tineri admişi astăzi la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Cluj. Viitorii cursanţi au probat deja uniformele de poliţişti, iar de la 1 octombrie vor începe efectiv şcoala.

Viitorii agenţi de poliţie ai României nu îşi mai încăpeau în piele de bucurie, după ce s-au văzut trecuţi de toate cele trei probe ale admiterii, vizita medicală, proba sportivă şi cea scrisă.

Candidatul care a obţinut cel mai mare punctaj la proba scrisă, 89 de puncte din 90, este clujean şi spune că s-a pregătit doar câteva luni pentru admitere. AFlat la început de drum tânărul nu prea ştie cu ce se mănâncă meseria de poliţist, dar ştie că e potrivită pentru el.

443 de candiaţi s-au înscris în prima fază pentru a deveni agenţi la Cluj. Doar 303 au mai ajuns să susţină şi proba finală.

"Concurenţa a fost cam de 2 pe un loc, ultimul punctaj a fost de 57, iar cel mai mare a fost 89. Sunt şi fete şi băieţi, fete avem 32 dintr-un total de 154 de candidaţi declaraţi admis", a spus directorul Scolii de Politie Cluj.

În aces an, la şcoala de agenţi din Cluj, 9 locuri au fost rezervate minorităţilor, însă 6 au rămas neocupate. După doi ani de şcolarizare, elevii şcolilor de agenţi primesc automat un loc de muncă în cadrul Inspectoratelor de Poliţie de care aparţin.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza