1675 de elevi s-au înscris la examenul de simulare a admiterii la UMF

1675 de elevi s-au înscris la examenul de simulare a admiterii la UMF

Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" organizează o nouă ediție a examenului de simulare a admiterii, de data aceasta online.

La simulare s-au înscris cu peste o sută de liceeni mai mult faţă de anul trecut, astfel că 1675 de elevi vor participa la acest examen.  "Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoștințelor candidaților. An de an exigența crește, demersul fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviți candidați pentru viitorul sistemului național de sănătate. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic şi farmacist." a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu".

Din cauza condițiilor generate de pandemia de coronavirus, examenul de simulare a admiterii are loc online, pe platforma Hypertalk Education. Liceenii care au dorit să își verifice sau să îşi consolideze cunoștințele au avut ocazia să participe la cursuri de pregătire online, puse la dispoziţia lor pe aceeaşi platformă. Cursurile au fost înregistrate în prealabil, dar s-a asigurat o permanentă comunicare cu elevii prin modulul de forum al platformei. Cursurile de pregătire vor rămane la dispoziţia celor înscrişi, putând fi accesate în orice moment, până la data examenului. Un tutorial video cu utilizarea modulului de testare al platformei va fi postat pe site-ul universităţii, www.umfcluj.ro.

Examenul de simulare a admiterii va avea loc în data de 16 mai 2020. 

Comenteaza