68% este rata de participare la grevă în școlile din Cluj. "Recomandăm părinților să fie în permanentă legătură cu educatorii/ învățătorii/diriginții"

68% este rata de participare la grevă în școlile din Cluj. "Recomandăm părinților să fie în permanentă legătură cu educatorii/ învățătorii/diriginții"

În condițiile în care numărul participanților la grevă este diferit la nivelul fiecărei unități de învățământ, Inspectoratului Școlar Județean Cluj le recomandă părinților "să fie în permanentă legătură cu educatorii/ învățătorii/diriginții, pentru a fi informați cu privire la evoluția conflictului de muncă declanșat".

Potrivit datelor comunicate de către sindicatele reprezentative la nivelul județului Cluj, precum și a datelor centralizate de la nivelul fiecărei unități de învățământ, privind greva generală a angajaților, rata de participare la grevă, în județul Cluj, este de 68%, transmite Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

"Precizăm că, potrivit Legii nr.367/2022, privind dialogul social „ greva se desfășoară cu prezența greviștilor în incinta unității (...), participarea la grevă este liberă. Nimeni nu poate fi constrâns să participe sau să nu participe la grevă (...). Angajații/ lucrătorii care nu participă la grevă își vor continua activitatea", a transmis Inspectoratul.

În condițiile în care numărul participanților la grevă este diferit la nivelul fiecărei unități de învățământ, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj a recomandat directorilor unităților de învățământ preuniversitar să efectueze o analiză atentă a situației fiecărei grupe/clase și să transmită informări părinților referitoare la posibilitatea asigurării supravegherii copiilor/elevilor, în funcție de datele specifice.

"Recomandăm părinților să fie în permanentă legătură cu educatorii/ învățătorii/diriginții, pentru a fi informați cu privire la evoluția conflictului de muncă declanșat", au mai transmis, vineri, reprezentanții ISJ Cluj.

Comenteaza