Admitere liceu 2022 | TOP 50 specializări din țară după media de intrare. Câte licee are Clujul pe listă

Admitere liceu 2022 | TOP 50 specializări din țară după media de intrare. Câte licee are Clujul pe listă

Pe lista primelor 50 de specializări din liceele din România, în funcție de ultima notă de admitere, apar și câteva unități de învățământ din Cluj.

Pe primele două locuri se află Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, cu media 9,89 la specializarea Matematică-Informatică și cu 9,87 la specializarea Științe ale Naturii, iar pe trei este Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr", tot din Capitală, cu ultima medie de admitere 9,84 la specializarea Matematică-Informatică.

Clujul nu are niciun liceu în top 10 al clasamentului general, însă apare imediat după, pe locul 11, cu Liceul Teoretic "Avram Iancu" din Cluj-Napoca - media 9,72 la specializarea Matematică-Informatică. Același liceu, dar cu specializarea Științe ale Naturii s-a clasat pe locul 43, cu media 9,58.

Următorul liceu clujean apare pe locul 15. Este vorba despre Colegiul Național „Emil Racoviță”, cu ultima medie de intrare 9,72 la specializarea Matematică-Informatică, dar și pe locul 35, cu 9,63 la specializarea Științe ale Naturii.

În top 50 a mai intrat și Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu", pe locul 44, cu media 9,58 la specializarea Matematică-Informatică, la egalitate cu specializarea Științe ale Naturii de la Liceul Teoretic "Avram Iancu".

Clasamentul cu primele 50 specializări pe țară, după ultima medie de amitere, poate fi consultat AICI.

Comenteaza