Aflux tot mai mare la admitere la UMF Cluj! Sunt cu aproape 200 mai mulți candidați decât anul trecut/ Unde e cea mai mare concurență

Aflux tot mai mare la admitere la UMF Cluj! Sunt cu aproape 200 mai mulți candidați decât anul trecut/ Unde e cea mai mare concurență

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a finalizat înscrierile pentru admiterea în anul universitar 2024 - 2025.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca anunță finalizarea înscrierilor pentru concursul de admitere la toate programele de studii oferite de cele trei facultăți: Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie. În total, 1.652 de candidați s-au înscris pentru a concura pentru un loc bugetat la unul dintre programele de studii.

Programul de studii Medicină a înregistrat cel mai mare număr de candidați, cu 964 de înscrieri. Aceasta reprezintă o concurență de 2,86 candidați pe un loc la buget, ceea ce înseamnă un interes crescut pentru acest program de studii.

La programul de studii Medicină dentară s-au înscris 194 de candidați, însemnând o concurență de 2,36 pe un loc bugetat.

Și la programul de studii Farmacie sunt 26 de candidați, reprezentând o concurență de 0,55 pe loc.

În cadrul programului de studii Asistență medicală generală, s-au înscris 101 candidați, rezultând o concurență de 1,07 pe un loc la buget.

Specializare Balneofiziokinetoterapie și recuperare a atras 88 de candidați, ceea ce reprezintă o concurență de 1,72 pe un loc.

La specializarea Radiologie și imagistică, s-au înscris 78 de candidați, reprezentând o concurență de 2,88 pe un loc.

Și programul de studii Tehnică dentară a atras 94 de candidați, având o concurență de 2,47 pe un loc.

În același timp, specializarea Nutriție și dietetică a înregistrat 24 de candidați, cu o concurență de 1,04 pe un loc.

La Asistență medicală generală, extensia Baia Mare, s-au înscris 45 de candidați, rezultând o concurență de 1,5 pe un loc.

În cadrul programului de Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, s-au înscris 38 de candidați, ceea ce reprezintă o concurență de 1,72 pe un loc bugetat.

„Suntem încântați de interesul manifestat de tinerii din întreaga țară pentru programele noastre de studii și le dorim mult succes tuturor candidaților la examenul de admitere. Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca continuă să fie un pilon al excelenței academice în domeniul medical, pregătind specialiști de top pentru viitorul sănătății”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Calendar admitere

Examenele de admitere vor avea loc în data de 21 iulie. Contestații la întrebări se pot depune în intervalul de două ore de la încheierea probei de concurs.

În data de 22 iulie se afișează primele rezultate. Contestațiile se depun în aceeași zi, 22 iulie, în intervalul orar 9:00 – 13:00.

În data de 23 iulie are loc afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

Confirmarea locurilor se face în intervalul 29 iulie - 9 august.

A doua sesiune de concurs, în luna septembrie, se poate organiza numai dacă, după prima sesiune, rămân locuri neocupate. Data exactă a admiterii se stabilește, anual, prin hotărâre a Senatului sau a Consiliului de Administraţie prin delegare de către Senat.

Comenteaza