Andronescu: Subiectele grele de la simulare îi împing pe părinți să ia meditații

Andronescu: Subiectele grele de la simulare îi împing pe părinți să ia meditații

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat, într-o emisiune tv, că va discuta cu profesorii care fac subiectele de la Bacalaureat și Evaluarea Națională, asta după ce rezultatele au arătat procente reduse de promovare.

Ecaterina Andronescu a dat de înțeles că se va implica în formularea viitoarelor subiecte de la Bacalaureat și Evaluarea Națională, după ce rezultatele au arătat procente reduse de promovare, scrie edupedu.ro.

”Întâi aș vrea să aud pe cei care au făcut aceste subiecte”, a spus Ecaterina Andronescu la Digi 24. Aceasta a declarat că va avea o discuție cu reprezentanții CNEE, cei care fac subiectele pentru toate examenele naționale, astfel încât ”lucrurile să intre în normal”.
Ministrul a declarat, printre altele, că e de acord ca la simulare subiectele să fie mai grele decât la examenul propriu-zis, după care a anunțat că va sta de vorbă cu profesorii care fac subiectele.

Aceasta a vorbit despre coborârea nivelului subiectelor la nivelul predării. "Subiectele trebuie să fie la nivelul modului în care am predat și la nivelul cerut de programă, nu prin abordarea unor subiecte de acest fel, să-i împing pe părinți să se ducă să ia meditații pentru că altfel nu fac față copiii lor programei la oricare dintre discipline, despre oricare am discuta. De aceea sunt, într-un fel, și eu îngrijorată și în același timp sunt și determinată să avem o discuție care să facă lucrurile să intre în normal ”, a spus ministrul Ecaterina Andronescu.

Comenteaza