Anul Școlar 2023-2024 începe cu SUTE de schimbări. Director de şcoală din Cluj, despre platforma creată pentru a dezlega "jungla" din Legea Educaţiei

Anul Școlar 2023-2024 începe cu SUTE de schimbări. Director de şcoală din Cluj, despre platforma creată pentru a dezlega "jungla" din Legea Educaţiei

Anul Școlar 2023-2024 începe cu sute de acte normative pentru aplicarea legilor Educației, iar birocrtaţia devine tot mai stufoasă. Platforma de management organizațional VIVA dă acces instantaneu la toate modificările. 

Autoritățile au anunțat deja că următorii doi-trei ani urmează peste 380 de acte normative pentru aplicarea legilor Educației. Deja începutul acestui an școlar arată împânzit de schimbări și reguli noi sau adaptate la noul cadru legislativ. Vor urma regulamentele școlare, cu toate procedurile care trebuie modificate.

Platforma de management organizațional VIVA a fost instalată deja în 1.700 de școli dă acces instantaneu la toate modificările, documentele esențiale și procedurile de care directorii și profesorii au nevoie, a transmis edupedu.ro

Din păcate birocrația nu a dispărut din școli, ci pare că fiecare reglementare adaugă noi documente și noi proceduri, în loc să simplifice. Profesorii se plâng de faptul că în şcoli, guvernanţii le-au pus în sarcină "noi cerinţe, noi comisii, noi sarcini. Mai ceva ca înainte". Deja în Monitorul Oficial a apărut pe 1 septembrie ordinul de ministru 6.072/2023 privind aprobarea unor măsuri tranzitorii aplicabile la nivelul sistemului național de învățământ preuniversitar și superior.

Acesta conține calendarul de punere în aplicare a dispozițiilor Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023. Documentul prezintă în anexă o listă cu 281 de viitoare acte normative și calendarul de adoptare a acestora. Alături mai sunt alte peste 100 de acte normative pentru aplicarea legii 199/2023.

Platforma de management organizațional VIVA se actualizează automat ori de câte ori un act normativ intră în vigoare. Cei peste 1.700 de directorii care o folosesc deja spun că este o soluție menită să revoluționeze modul în care unitățile de învățământ gestionează atât procesele administrative, cât și cele educaționale.

„Pe noi ne-a interesat din platforma Viva tot ceea ce ținea de documentele necesare școlii noastre, în special pentru comisiile permanente și celelalte comisii. Erau multe documente pe care, noi, la școală, era greu să le pregătim pentru fiecare, și atunci platforma Viva ne-a ajutat în realizarea acestora.” a declarat Mioara Neag, Director Școala Gimnazială „Octavian Goga” Ciucea, comuna Ciucea, citată de edupedu.ro. 

Comenteaza