Anunțul ministrului Educației. Profesorii care din iunie ar putea primi salarii de peste 11.000 de lei

Anunțul ministrului Educației. Profesorii care din iunie ar putea primi salarii de peste 11.000 de lei

Ministrul Educației, Ligia Deca, a dat, luni, câteva exemple privind noile salarii ale profesorilor, începând cu iunie 2024.

Un director de școală cu gradul didactic I va avea, în luna iunie 2024, un salariu brut de peste 11.400 de lei, fără a lua în calcul alte sporuri, după cum a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca, luni, la Prahova.

„Am reușit să reglăm și inechitățile care existau între funcțiile de conducere și alte tipuri de funcții din școli. Și aici este important, pentru că ele ne-au fost semnalate în mod repetat de către directori. Și am plăcerea să anunț că salariile directorilor vor crește, pe medie, în luna ianuarie acum, cu aproximativ 30% față de ce era în luna decembrie, iar creșterea iunie-decembrie va fi undeva la 36%.

Și pot da și două exemple: un director de unitate de învățământ de gradul I va putea câștiga în iunie 2024 un salariu brut de 11.484 lei, fără a lua în calcul alte sporuri. În același timp, un director al unei unități de învățământ de gradul II va ajunge la un salariu brut de aproximativ 11.000 lei, la care se pot adăuga diferite spori, 11.812 lei”, a declarat Ligia Deca, potrivit Edupedu.ro.

De menționat că salariul net, în mână, este doar 58% din salariul brut. Din salariile de bază, brute, scrise în grila de salarizare din Educație, circa 42% sunt impozite și contribuții la stat.

Comenteaza