Apel al unui profesor clujean: „Când 2-3 tușesc, oprim totul și mergem în online”

Apel al unui profesor clujean: „Când 2-3 tușesc, oprim totul și mergem în online”
| Foto: Facebook.com/ionut.caras

Actor și lector universitar la UBB, Ionuț Caras trage un semnal de alarmă asupra modului în care se desfășoară cursurile pe timp de pandemie.

Ionuț Caras este profesor la Facultatea de Teatru și Film din Cluj-Napoca, iar într-o postare pe rețelele de socializare acesta afirmă că, studenții de la unele facultăți nu-și pot desfășura activitățile în condiții optime, purtând mască sau păstrând distanța socială.

Așa lucrăm (când putem să ne vedem ochi în ochi. Pentru că la 2, 3 care tusesc oprim totul și mergem în online). Pentru profi e relativ ușor, noi nu ne mișcăm foarte mult. Dar încercați să vă imaginați cum e să faci mișcare intens așa. E cam nasol. Să fim înțeleși, nu sunt partizanul mișcării "fără mască, libertate, Dumnezeu ne apără, oculta mondială ". Nici gând.

Dar mă întreb totuși: de ce nu se poate considera măcar că studenții de la anumite facultăți chiar nu pot lucra în felul ăsta. Când rostesc sintagma "înghețarea anului universitar" îngheață cei care sunt de față. Înțeleg că salariile tre' să meargă dar cu ce sacrificii? Aș vrea să înțeleg de ce nu se poate îngheța anul. De ce? La actorie faza cu online-ul merge până când trebuie să aibă relație, până când trebuie să lucreze în 2, 3, etc.

M-am săturat de toată nebunia asta.
Știu că altora le e și mai greu, știu. Acuma, fiecare cu problemele lui.
Oare școlile astea șmechere de teatru din țară ( Unatc I. L. Caragiale, Facultatea De Teatru Iasi, Mureș, și restul) discută între ele? Se gândesc cumva cum să ajute generația asta belită sau le dăm diplomele la final ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat? De ce ne prefacem că e cumva ok?!

Îi invit pe domnii și doamnele din conducerea universităților de prestigiu să vină și să vadă cum merg studenții la geam din 15 în 15 minute să respire puțin.
Culmea paradoxului e că semestrul ăsta facem Studiu de mască și caracter. Masca e rezolvată, cu caracterul mai vedem. Să mori de râs, nu alta”, a scris Ionuț Caras pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza