Aproape 3.000 de elevi din Cluj au fost admiși la liceu. Ce au ales cei cu media 10

Aproape 3.000 de elevi din Cluj au fost admiși la liceu. Ce au ales cei cu media 10

Nu mai puțin de 2.855 de absolvenţi ai claselor a VIII-a au fost admiși în învăţământul liceal de stat, în anul școlar 2021 – 2022, în județul Cluj, în urma primelor două etape de repartizare computerizată.

Dintre aceștia 2.051 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 804 candidați la filiera tehnologică.

Cei 12 elevi din județul Cluj care au obținut media 10 la admiterea în învăţământul liceal de stat au optat pentru următoarele unități de învățământ preuniversitar: Liceul Teoretic Avram Iancu Cluj-Napoca, Colegiul Național Emil Racoviță Cluj-Napoca, Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Cluj-Napoca, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu Cluj-Napoca.

Reprezentanții I.Ș.J. Cluj precizează faptul că au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate din data de 24 iulie 2021:

- 545 elevi la specializări vocaţionale;

- 18 elevi în învăţământul militar;

- 58 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;

- 37 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor cu CES;

- 24 elevi în învățământul special liceal.

Un număr de 540 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional, 224 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional dual, iar 2 elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

Aceștia din urmă, împreună cu candidații care nu și-au depus la timp dosarele la secretariatele unităților de învățământ liceal, au intrat în a doua etapă de repartizare computerizată și au completat, în perioada 29 iulie – 5 august 2021, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 - 28 iulie 2021), precum  și de candidații care nu au participat în prima etapă a admiterii.

Completarea opțiunilor în fișe s-a realizat la unitatea de învățământ preuniversitar sau prin intermediul unui formular transmis electronic.

La nivelul județului Cluj, pentru etapa a doua de repartizare computerizată, au fost disponibile 188 de locuri.

Repartizarea computerizată a elevilor, în cadrul celei de a doua etape, a avut loc, vineri 6 august 2021, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat s-a realizat conform procedurii stabilite la nivelul Comisiei naționale de admitere.

Începând de azi, 9 august 2021, până miercuri, 11 august 2021, Comisia judeţeană de admitere, constituită la nivelul I.Ș.J. Cluj, va rezolva toate cele 55 cazuri speciale apărute după primele două etape de repartizare computerizată, conform unei proceduri specifice comunicată unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, disponibilă și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza