News alert ATENŢIE părinţi, bunici şi elevi! Masca e obligatorie de mâine la Cluj pe o rază de 100 de metri în jurul unităţilor de învăţământ

ATENŢIE părinţi, bunici şi elevi! Masca e obligatorie de mâine la Cluj pe o rază de 100 de metri în jurul unităţilor de învăţământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj s-a întrunit luni în şedinţă pentru a institui o serie de măsuri la nivelul județului Cluj, având în vedere incidenţa tot mai mare a cazurilor de Covid-19.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat luni, Hotărârile 42,43 și 44, prin care se instituie o serie de măsuri la nivelul județului Cluj. Hotărârile au fost luate având în vedere creșterea numărului de cazuri Covid-19 şi au fost avizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj.

„Începând cu 7 octombrie, ora 07.00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj. Măsura va fi respectată pe toată durata perioadei Stării de alertă", a anunțat luni, prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Astfel, purtarea măştii de protecţie devine obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul unităţilor de învățământ preuniversitar din județul Cluj. Dacă până acum părinţii sau bunicii i-au dus pe şcolari fără mască până la şcoală, iar abia acolo le-au aşezat masca de protecţie pe faţă, acest lucru nu se va mai întâmpla deoarece sunt prevăzute sacnţiuni. Amenzile pentru nepurtarea măștii de protecție în preajma școlilor și a grădinițelor pot ajunge până la 2.500 de lei.

"Nerespectarea obligației de a purta mască în zonele stabilite se consideră contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei. (...) Am considerat că zonele din proximitatea unităților de învățământ reprezintă potențial de focare pentru că părinții, aparținătorii, bunicii se îngrămădesc fără să poarte neapărat mască. Prin această Hotărâre îi obligăm pe toți să poarte mască și verificăm asta. În caz contrar vor fi aplicate sancțiunile menționate”, a precizat Abrudean.

Comenteaza