Au fost publicate rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2022! Numărul notelor de 10 a crescut cu câteva zeci după contestații

Au fost publicate rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2022! Numărul notelor de 10 a crescut cu câteva zeci după contestații

Au fost publicate listele cu notele și mediile finale obținute de absolvenții clasei a VIII-a la Evaluarea Națională 2022 după contestații.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, într-o conferință pe tema rezultatelor finale de la Evaluarea Națională, că, după contestații, numărul notelor de 10 obținute de candidați au crescut cu 86, din care 14 la Limba și Literatura Română și 72 la Matematică.

“La nivel național, la proba de Limba și Literatura Română, 128.159 de elevi reprezentând 86,1% au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5. Dintre aceștia, 824 de elevi au obținut nota 10 – plus 14 în raport cu prima afișare, în urma contestațiilor.

La Matematică, 115.223 de elevi, reprezentând 77,5%, au primit note mai mari sau egale cu 5. Iar dintre aceștia 3038 au obținut nota 10, +72 în raport cu prima evaluare.

La Limba și Literatura Maternă, 8903 elevi, reprezentând 96,1%, au primit note mai mari sau egale cu 5, iar 83 de candidați au obținut nota 10. În urma contestațiilor nu s-au înregistrat diferențe din perspectiva notelor de 10.”

Anul acesta a fost depus cel mai mare număr de contestații din ultimii 4 ani, 21.856 de contestații.

17 medii de 10 la Cluj

Clujul rămâne, după contestații, tot pe primul loc la EN, în top trei județe cu medii peste 5, alături de București și județul Brăila.

Numărul mediilor de 10 a rămas neschimbat, la Cluj, după afișarea rezultatelor finale. Sunt 17 elevi de zece care provin de la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu", Colegiul Național "Emil Racoviță" și Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" - fiecare dintre aceste licee cu câte trei medii de 10, de Școala Gimnazială "Iuliu Hațieganu", cu doi elevi care au nota maximă și, cu câte o notă de 10, de la Școala ”Ion Agârbiceanu”, Școala ”Ioan Opriș” din Turda, Școala ”Constantin Brâncuși”, Colegiul Național ”George Coșbuc”, Școala ”Ioan Bob”, Liceul Teoretic ”Avram Iancu”.

Rezultatele finale de la Cluj pot fi consultate AICI.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza