Au început probele de admitere în clasa a V-a în școlile din Cluj cu program intensiv de predare a unei limbi străine

Au început probele de admitere în clasa a V-a în școlile din Cluj cu program intensiv de predare a unei limbi străine

În județul Cluj, 17 unități de învățământ au aprobate în planul de învățământ clase a V-a cu program intensiv de studiu al unei limbi moderne de circulaţie internaţională, în anul școlar 2023-2024.

La nivelul județului Cluj, în perioada 13-15 iunie 2023, au loc probele scrise și orale pentru admiterea în clasa a V-a, la clasele cu program intensiv de predare a unei limbi moderne de circulaţie internaţională.

Modalitatea de organizare şi desfășurare a admiterii în clasa a V-a, pentru clasele cu program intensiv de predare a unei limbi de circulație internațională, în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj este reglementată pe baza metodologiilor, a procedurilor, a notelor M.E./ M.E.N./M.E.C. și a Procedurii specifice, elaborată la nivel județean de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Cele 17 școli din județ care au aprobate în planul de învățământ clase a V-a cu program intensiv de studiu al unei limbi moderne de circulaţie internaţională, în anul școlar următor:

Clasa a V-a_INTENSIV ENGLEZĂ

Colegiul Național "Andrei Mureșanu" Dej

Colegiul Național "Gheorghe Șincai" Cluj-Napoca

Colegiul Național "Mihai Viteazul" Turda

Liceul Greco-Catolic "Inochentie Micu" Cluj-Napoca

Liceul Teologic Baptist "Emanuel" Cluj-Napoca

Liceul Teoretic "Alexandru Papiu Ilarian" Dej

Liceul Teoretic "Apaczai Csere Janos" Cluj-Napoca

Liceul Teoretic "Brassai Samuel" Cluj-Napoca

Liceul Teoretic "Petru Maior" Gherla

Liceul Unitarian "Janos Zsigmond" Cluj-Napoca

Școala Gimnazială "Avram Iancu" Turda

Școala Gimnazială "Gheorghe Șincai" Florești, Com. Florești

Școala Gimnazială "Horea Cloșca Și Crișan" Turda

Școala Gimnazială "Ion Creangă" Cluj-Napoca

Școala Gimnazială Nr. 1 Dej

 

Clasa a V-a_INTENSIV FRANCEZĂ

Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" Cluj-Napoca

 

Clasa a V-a_INTENSIV GERMANĂ

Colegiul Național "George Coșbuc" Cluj-Napoca

Liceul Unitarian "Janos Zsigmond" Cluj-Napoca

 

Clasa a V-a INTENSIV SPANIOLĂ

Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" Cluj-Napoca

Conform prevederilor legale, testarea se organizează doar dacă numărul elevilor înscriși depășește numărul locurilor aprobate. Astfel, 10 dintre cele 17 unități unități de învățământ preuniversitar vor organiza testarea propriu-zisă, potrivit graficului elaborat la nivelul unităților, după cum urmează: Liceul Teoretic "Petru Maior" Gherla; Colegiul Național "Andrei Mureșanu" Dej; Liceul Teoretic "Apaczai Csere Janos" Cluj-Napoca; Colegiul Național "George Coșbuc" Cluj-Napoca; Școala Gimnazială "Avram Iancu" Turda; Colegiul Național "Gheorghe Șincai" Cluj-Napoca; Școala Gimnazială Nr. 1 Dej; Liceul Teologic Baptist "Emanuel" Cluj-Napoca; Școala Gimnazială "Ion Creangă" Cluj-Napoca; Școala Gimnazială "Horea Cloșca Și Crișan" Turda.

Comisiile din unitățile de învățământ preuniversitar în care se desfășoară probele de admitere la clasa a V-a îndeplinesc atribuții specifice și asigură organizarea și desfășurarea optimă a întregului proces.

Găsiți toatele detaliile accesând link-ul I.Ș.J. Cluj_https://www.isjcj.ro/admitere-clasa-a-v-a/ și la secretariatele unităților de învățământ preuniversitar nominalizate.

Comenteaza