Au început simulările examenului de Evaluare Naţională. Ce subiecte au primit elevii

Au început simulările examenului de Evaluare Naţională. Ce subiecte au primit elevii
Aproape 5.000 de elevi clujeni de clasa a VIII-a au trecut, luni, prin emoţiile simulării examenului de Evaluare Naţională – proba de Limba şi literatura romană.

La nivelul judeţului Cluj, simularea examenului de Evaluare naţională s-a desfăşurat în 129 de centre de examen, participând la proba de Limba şi literatura română un număr de 4.746 din totalul de 4.963 de elevi clujeni de clasa a VIII-a. "La nivelul judeţului Cluj, s-au prezentat la probă 95,62% din elevii de clasa a VIII-a", transmit reprezentanţii ISJ Cluj.

La primul subiect, elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări pe baza unei poezii ("Vârful dealului", Ion Pillat), iar la subiectul al doilea au avut de analizat un fragment de text publicat în revista Terra Magazin.

Simulările vor continua marţi, 23 februarie, cu proba de Matematică, iar miercuri, 24 februarie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale). Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 4 martie.

 

Comenteaza