Aur și argint pentru elevii români la Olimpiada Asiatică de Fizică. Printre premianți, un elev din Cluj

Aur și argint pentru elevii români la Olimpiada Asiatică de Fizică. Printre premianți, un elev din Cluj
| Foto: Facebook

Un elev din Cluj-Napoca este unul dintre medaliații români la cea de-a 24-a ediţie a Olimpiadei Asiatice de Fizică, ce are loc în Malaezia.

Lotul României s-a întors cu șapte medalii și o mențiune de onoare.

"Tocmai am primit veşti grozave din Malaezia - lotul României scrie istorie la cea de-a 24-a ediţie a Olimpiadei Asiatice de Fizică, desfăşurată în 3-10 iunie 2024, la Perak! Elevii români a obţinut 5 medalii de aur, 2 medalii de argint şi o menţiune de onoare", a scris Deca, duminică, pe Facebook.

Potrivit ministrului Educaţiei, medaliile de aur au fost obţinute de Alexandru Momoiu - care este şi câştigătorul absolut al prezentei ediţii, cu cel mai mare punctaj total din concurs şi cel mai mare punctaj la proba experimentală - Ionuţ Gabriel Stan, Ioan Alexandru Mirică, Rareş Felix Tudose, elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi Alexandra Maria Curea, de la Liceul Teoretic Naţional din Bucureşti care a obţinut şi cel mai mare punctaj al unei fete din concurs.

Cele două medalii de argint au fost câştigate de Mendel Emanuel Mendelsohn, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi Teofil Voicu, de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă din Cluj-Napoca.

Menţiune de onoare a obţinut Rareş Theodor Marinescu, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Echipa României a fost condusă de prof. dr. Delia Davidescu, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, conf. univ. dr. Sebastian Popescu, de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, şi de prof. Victor Păunescu, Liceul Economic nr. 1 din Bucureşti.

La competiţie au participat 208 concurenţi din 28 de ţări (27 ţări din Asia-Pacific şi România, cu statut de invitat).

Comenteaza