BAC 2016. Subiectele la proba scrisă de limba şi literatura română

BAC 2016. Subiectele la proba scrisă de limba şi literatura română
Probele scrise de la examenul de bacalaureat au încept luni, 4 iulie 2016, cu testul de la limba şi literatura română. La nivelul judeţului Cluj, din totalul de 3.765 elevi înscrişi la această probă au fost prezenţi 3.710. De asemenea, trei elevi au fost eliminaţi din examen întrucât au avut asupra lor şi au folosit dispozitive sau materiale destinate fraudării prin copiere.

La profilul uman, elevii au avut un text la prima vedere din piesa de teatru "Citadela sfărâmată", de Horia Lovinescu. La subiectul al doilea, au primit rolul lecturii în dezvoltarea personală, un text argumentativ de maximum 300 de cuvinte. La al treilea subiect, eseul, elevii au avut de caracterizat un personaj dintr-un roman psihologic studiat.

La profilul real, la primul subiect elevii au avut de rezolvat cerinţe pornind de la un text la prima vedere, piesa de teatru "Madona", de Tudor Muşatescu. La textul argumentativ de la subiectul al doilea, elevii au avut de scris despre rolul jocurilor de calculator în viaţa tinerilor. Subiectul al treilea, eseul, a fost despre viziunea despre lume şi viaţă dintr-un roman interbelic.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2016

4 iulie - Limba şi literatura română - proba E)a) - probă scrisă

5 iulie - Limba şi literatura maternă - proba E)b) - probă scrisă

6 iulie - Proba obligatorie a profilului - proba E)c) - probă scrisă

8 iulie - Proba la alegere a profilului şi specializării - proba E)d) - probă scrisă

12 iulie - Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) pe EDU.RO

12 iulie - Depunerea contestaţiilor (orele 16,00 - 20,00)

13 -15 iulie - Rezolvarea contestaţiilor

16 iulie - Afişarea rezultatelor finale pe site-ul EDU.RO

4.009 elevi de clasa a XII-a din judeţul Cluj s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2016. Dintre aceştia, 3.548 sunt din promoția curentă și 461 din promoții anterioare.

În 2015, Clujul s-a aflat pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte nivelul de promovabilitate a examenului de bacalaureat: 82,18% dintre candidaţii din judeţ au reuşit să treacă de probe. Ana Gheorghe Milea, care a urmat cursurile Colegiului Naţional Emil Racoviţă din Cluj-Napoca, la specializarea ştiinţele naturii, a fost singura elevă de 10 din judeţ.

Etichete
Comenteaza