BAC 2024. Absolvenții de liceu susțin proba scrisă la alegere a profilului/ Cine mai are mâine examen

BAC 2024. Absolvenții de liceu susțin proba scrisă la alegere a profilului/ Cine mai are mâine examen

Absolvenții de liceu susțin joi proba la alegere a profilului şi a specializării din cadrul examenului de Bacalaureat 2024.

Probele încep la ora 9.00, după ce se încheie distribuirea subiectelor din plicurile sigilate către fiecare absolvent de liceu.

Candidații prezenți la această probă scrisă au optat pentru una dintre următoarele 10 discipline, la alegere a profilului și a specializării_ Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Vineri, 5 iulie, se va desfășura ultima probă scrisă la Limba și literatura maternă – proba E.b). pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale. 

La nivelul județului Cluj, s-au înscris la examenul național de Bacalaureat în această sesiune 4.627 de candidați (4279 din promoția curentă și 348 din seriile anterioare).

Când se afişează primele rezultate şi când se depun contestaţiile

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00-18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.

Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, cumulativ, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise și a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obținând, în final, cel puţin media 6 la probele scrise.

Informații utilie cu privire la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024 sunt disponibile, accesând următorul link: https://www.isjcj.ro/bacalaureat-2024/

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Cluj pun la dispoziția celor interesați liniile TELVERDE, pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Examenului Național de Bacalaureat 2023_Ministerul Educației – 0800 801 100, I.Ș.J. Cluj – 0800 816 264

Comenteaza