Camere video "în locurile sensibile" din școlie din Cluj-Napoca! Se vrea prevenția consumului de DROGURI

Camere video "în locurile sensibile" din școlie din Cluj-Napoca! Se vrea prevenția consumului de DROGURI
| Foto: Poliția de Frontieră

Primarul Emil Boc a ridicat problema consumului de droguri în Cluj-Napoca. Acesta spune că  se va face un „efort concentrat” pentru prevenție.

„Părinții au un rol fundamental. Rolul părinților nu s-a încheiat atunci când și-au trimis copilul la școală. Rolul părintelui este nonstop să-l observe, să vadă schimbări de comportament, atitudini, ce se întâmplă, unde este plecat, anturajul, să aibă întotdeauna aceste informații.

Școala. Rolul școlii nu se încheie în momentul în care a intrat la clasă și a ieșit de la clasă ca profesor sau ca director. Rolul școlii este să se uite și ce se întâmplă în curtea școlii. În curtea școlii se întâmplă foarte multe lucruri grave, inclusiv acest mic trafic de "plevușcă" vin și vând în cantități mici, în locuri special pregătite, cunoscute, acolo școala zice „nu-i treaba mea”, celelalte autorități spun „nu-i treaba mea că-i în interiorul școlii” și uite așa se întâmplă.

Problema acum trebuie tratată global. Veți vedea un efort concentrat: autorități, școală, inclusiv montare de camere video în locurile sensibile pentru ca această supraveghere să fie făcută mult mai atent, cu interesul de a aduce totul în legalitate, de a fi o funcționare a școlilor într-un cadru sigur și legal. Faptele ilegale să fie eliminate complet din acest circuit, iar după aceea este treaba autorităților mari ale statului să se ocupe cu sursele mari, să vadă la Constanța de ce nu s-a făcut control suficient pentru intrările în țară. Noi trebuie să facem aici la nivel local acest ecosistem format din părinte, școală, autoritate locală, autorități cu competențe în prevenirea și sancționarea traficului și consumului de droguri. Fiecare trebuie să punem umărul. Toate cheltuielile care trebuie suferite, le vom suporta. Am dat doar un exemplu cu montarea camere video în locurile cunoscute, identificate de specialiști ca fiind cu potențial de risc pentru traficul de droguri”, a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

 

Etichete
Comenteaza