Când intră bursele elevilor pe luna iunie și câți bani vor primi

Când intră bursele elevilor pe luna iunie și câți bani vor primi

Absolvenții de clasa a VIII-a care au dat Evaluarea Națională, respectiv absolvenții de liceu, care au susținut Bacalaureat primesc, în iulie, bursa de merit pentru toată luna iunie.

Elevii ar urma să primească și banii de bursă de merit pe zilele din iulie care trec până la afișarea rezultatelor de la examene, adică zilele de până la 9 iulie pentru foștii elevi de clasa a VIII-a și 12 iulie pentru foștii elevi de liceu, anunță Ministerul Educației. Potrivit surselor Edupedu.ro, banii pentru cele 7, respectiv 10 zile lucrătoare vor fi virați de inspectoratele școlare în luna august.

Bursa de merit, calculată după o formulă ce implică numărul de zile de cursuri și numărul de zile de vacanță, ar urma să fie pe luna iunie circa 338 de lei pentru elevii care nu au terminat gimnaziul sau liceul în acest an școlar.

Bursele tehnologice plătite în iulie pentru luna iunie ar urma să fie de 300 de lei, adică în cuantum integral, cursurile încheindu-se vineri, 28 iunie.

Cei care susțin examene de certificare, adică din ultimii ani de liceu tehnologic/profesional, ar urma să primească și ei bani de bursă de merit și tehnologică în august pentru zilele din iulie care trec până la afișarea rezultatelor obținute la examenele de certificare.

În continuare în vacanța de vară vor primi burse doar elevii cu burse sociale și de excelență olimpică.

Bursele sociale se plătesc integral, pe lunile septembrie 2023 – august 2024, adică în fiecare lună de școală din acest an școlar, potrivit unei adrese a Ministerului Educației, document obținut de Edupedu.ro, emisă după ce mai multe școli ar fi calculat în mod greșit sumele în funcție de numărul de zile, calcul care se face doar pentru bursele de merit și cele tehnologice, conform regulilor de acordare.

 

Comenteaza