Câte școli din Cluj încep săptămâna în scenariul ROȘU

Câte școli din Cluj încep săptămâna în scenariul ROȘU

Peste 100 de elevi și profesori din zeci de școli din Cluj sunt infectați cu noul coronavirus, luni, la o lună de la începerea noului an școlar.

Situația școlilor din județ, centralizată luni, 12 octombrie, de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în conformitate cu datele existente la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj, este următoarea:

294  unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

124 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

5 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 3 (roșu): participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

În acest moment, 77 de elevi din 45 de unități de învățământ și 29 de cadre didactice din 24 unități de învățământ din județul Cluj sunt infectați cu noul coronavirus.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza