Ce școli din Cluj se deschid de luni

Ce școli din Cluj se deschid de luni

Din 8 februarie elevii și preșcolarii se vor întoarce în școli, însă în funcție de "scenariul" stabilit în fiecare localitate în parte, în funcție de situația epidemiologică.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți după-amiază că s-a decis ca începând din 8 februarie elevii să se întoarcă în școli. Redeschiderea unităților de învățământ se va face parțial descentralizat la începutul semestrului al II-lea, în funcție de evoluția epidemiologică.

"Ieri, în județul Cluj, 37 de localități erau în 'scenariul verde', deci toți elevii și preșcolarii vor merge la școală, 33 în 'scenariul galben', însemnând grădinițele, ciclul primar și clasele terminale a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, la școală și 11 localități în 'scenariul roșu', asta înseamnă doar grădinița și ciclul primar la școală", a precizat miercuri, la ZIUA LIVE, Inspectorul Școlar General Marinela Marc.

La Cluj-Napoca incidența infectărilor este peste pragul de 3, deci 'scenariul roșu', astfel că vor merge la cursuri doar copii de grădiniță și cei din clasele 0 - IV.

Evaluarea finală a situației epidemiologice pentru redeschiderea școlilor va fi anunțată vineri. Conform unei estimări a Ministrului Educației, pe baza evaluărilor epidemiologice de marți, luni, 8 februarie vor reveni în școli aproximativ 2.420.000 de copii. 

Comenteaza