Ce spune ISJ despre deplarea inspectorului general în Tenerife
- Scris de Ziua de Cluj
- 12 Aug 2022, 13:29
- Educaţie
- Ascultă știrea
Inspectoratul Școlar Județean Cluj a venit cu un drept la replică privind participarea Marinelei Marc, inspector școlar general, la activitățile de formare profesională din Tenerife.
"În contextul mediatizării în presa locală și centrală a participării Marinelei Marc, inspector școlar general al IȘJ Cluj, la activitățile de formare profesională, în cadrul Mobilității Erasmus+ ,Tenerife, 8-12 august 2022, precizăm faptul că, în ultimii doi ani școlari, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj, împreună cu echipa de inspectori școlari au manifestat preocupare pentru dezvoltarea profesională a resursei umane, implicit pentru formare, în cadrul unor mobilități europene și internaționale, care să ofere perspectiva bunelor practici în educație prin schimburi de experiență relevante, în domeniul educațional.
IȘJ Cluj, potrivit obiectivelor manageriale asumate, în perioada 2020-2022, a obținut prima acreditare ERASMUS 2021-2027- 2020-1-RO01-KA120-SCH-095366, de tip CONSORȚIU, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, având calitatea de coordonator pentru 14 unități de învățământ preuniversitar partenere, din mediul rural, care nu au mai fost implicate în proiecte Erasmus+ până în prezent.
În dimensiunea priorităților educaționale ale celor 14 unități școlare, vizate prin această Mobilitate Erasmus+, Cursul de formare "ICT for teachers", organizat de furnizorul acreditat "InterAct', Erasmus OID: E10049405, la care participă doamna Marinela Marc, inspector școlar general al I.Ș.J. Cluj, răspunde celor 3 nevoi instituționale majore identificate, și anume: 1. Promovarea și sprijinirea incluziunii; 2. Dezvoltarea competențelor digitale, atât ale cadrelor didactice, cât și ale elevilor; 3. Diversificarea procesului instructiv-educativ prin folosirea unor tehnici moderne, creative și stimulative de predare-învățare-evaluare, adaptate contextului actual.
Proiectul Erasmus+ sprijină pe parcursul anilor de acreditare, atât formarea cadrelor didactice din instituții școlare situate în zone rurale, defavorizate, precum și formarea de legături între aceste școli și școli similare din alte state europene, care vor facilita derularea ulterioară a unor mobilități pentru elevi, iar pe durata Anului I de acreditare, prin acest proiect Erasmus K1- 2021-1-RO01-KA121-SCH-000011163 sunt prevăzute mobilități de formare pentru directori și cadre didactice din instituțiile de învățământ care formează consorțiului Restart Erasmus+.
Obiectivul acestei acreditări Erasmus+ este de a familiariza unitățile de învățământ preuniversitar din mediul rural cu mecanismele de accesare a proiectelor Erasmus+ și cu finanțare europeană și de a sprijini directorii acestor unități de învățământ preuniversitar în demersurile instituționale, referitoare la identificarea de soluții, cu privire la prevenirea părăsirii timpurii a școlii, reducerea abandonului școlar și a riscului de excluziune socială, mai ales în rândul elevilor din medii defavorizate.
Date fiind cele precizate mai sus, menționăm că, în perioada 8-12 august 2022, se desfășoară primul flux al mobilitatii Erasmus+, pe tema dezvoltării competențelor digitale, activitate care presupune participarea reprezentanților a cinci unități de învățământ preuniversitar partenere, din mediul rural.
Mai mult, doamna inspector școlar general al I.Ș.J. Cluj, Marinela Marc, are calitatea de coordonator al consorțiului I.Ș.J. Cluj și este responsabil cu monitorizarea și evaluarea implementării ulterioare a tuturor activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+. <<Contez pe o colaborarea eficientă cu reprezentanții presei și regret maniera nejustificată a acuzațiilor lipsite de eleganță care mi se aduc, în condițiile în care, în calitatea de inspector școlar general al I.Ș.J. Cluj am demonstrat și demonstrez implicare totală în exercitarea responsabilităților funcției. Rezultatele Clujului, din perspectivă educațională, sunt grăitoare, din toate punctele de vedere>>."