Cercetătoare de la UMF Cluj, laureata unei burse L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Științe”

Cercetătoare de la UMF Cluj, laureata unei burse L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Științe”
| Foto: https://www.facebook.com/umf.clujnapoca/

Dr. Diana-Cecilia Bica de la UMF Cluj se află printre cele cinci cercetătoare din România laureate ale celei de-a 14-a ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Științe”.

"Colega noastră, dr. Diana-Cecilia Bica, se află printe cele cinci cercetătoare din România laureate ale celei de-a 14-a ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Științe”!

Diana-Cecilia Bica, biolog, doctor în Științe Medicale și cercetător științific în cadrul Centrului de Cercetări pentru Genomică Funcţională, Biomedicină şi Medicină Translaţională din cadrul universității noastre, s-a evidențiat cu proiectul “Fluxuri de lucru bioinformatic pentru identificarea de căi moleculare ce pot fi țintite în medicina de precizie a cancerului pulmonar: validare folosind PCR digital”.

Proiectul său se concentrează pe identificarea schimbărilor moleculare specifice în tumorile pulmonare tip adenocarcinom (LUAD). Prin analiza datelor existente în bazele de date publice despre cancer, se urmărește stabilirea de rețele care conectează ARN-uri lungi non-codificate (IncRNA), microARN-uri (miRNA) și ARN mesager (mRNA) implicate în diferite căi de semnalizare alterate de cancer. Prin țintirea acestor căi cu tratamente personalizate, se dorește îmbunătățirea prognosticului și a răspunsului la terapie în cazul pacienților cu cancer pulmonar", au anunțat oficialii UMF Cluj. 

"Felicitări colegei noastre! Încă o dovadă a talentului și creativității femeilor din știința românească", a transmis rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu. 

Comenteaza