Cîmpeanu: E posibil peste două săptămâni să înaintăm o propunere de revenire la școală a tuturor elevilor

Cîmpeanu: E posibil peste două săptămâni să înaintăm o propunere de revenire la școală a tuturor elevilor

Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că peste două săptămâni ar putea realiza "o fotografie de moment" în urma căreia să înainteze propunerea de întoarcere la școală a tuturor elevilor.

"Înainte de a încheia criza sanitară vom putea înainta o propunere să se analizeze revenirea la școală a tuturor elevilor. Nu Ministerul Educației e în măsură să se pronunțe. E posibil peste două săptămâni să realizăm o fotografie de moment și să înaintăm o astfel de propunere. Care să-i vizeze pe cei din clasele V, VI, VII și a IX-a, a X-a și a XI-a", a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu la Hotnews Live.

Aproape 2 milioane de elevi au revenit fizic la școală astăzi după o vacanță prelungită care a durat o lună de zile. Reamintim că școlile funcționează acum după două scenarii - cel galben și cel verde - dacă incidența infectărilor cu coronavirus în localitate este sub 1 la mie toți elevii merg fizic la școală, iar în cele cu rata peste 1, cursurile se desfășoară online, cu excepția elevilor din clasele primare și terminale, dar și a celor din învățământul special. Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, respectiv a XIII-a vor reveni la cursuri începând de luni, 10 mai 2021.

Zeci de școli din Cluj au început cursurile în scenariul verde

Conform Inspectoratului Școlar Județean Cluj, la nivelul județului, 51 de unități de învățământ preuniversitar vor funcționa în Scenariul 1 care presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi a elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Acest scenariu se aplică în acele unități administrativ-teritoriale în care incidența cumulată a cazurilor din localitate, în ultimele 14 zile, este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

Pe de altă parte, 389  de unități de învățământ preuniversitar vor funcționa în scenariul galben care constă în:

a) participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIIl-a și a XIl-a, a Xlll-a și a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

b) participarea zilnică, în sistem on line, a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu. Acest scenariu se aplică în acele unități administrativ-teritoriale în care incidența cumulată a cazurilor din localitate, în ultimele 14 zile, este mai mare de 1/1.000 de locuitori, iar la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

Comenteaza