Cluj-Napoca, din nou cel mai bun oraș studențesc al României în clasamentul QS

Cluj-Napoca, din nou cel mai bun oraș studențesc al României în clasamentul QS

Cluj-Napoca este cotat din nou drept cel mai bun oraş studenţesc din România, conform clasamentului QS al celor mai bune oraşe academice pentru studenţi.

Potrivit informațiilor date publicității marți, 18 iunie 2024, prima poziție în România este ocupată, la fel ca în ultimii doi ani, de municipiul Cluj-Napoca (locul 135 la nivel internațional, în  urcare cu două poziții față de anul trecut), urmat de București (locul 143 internațional). În total, în clasament au fost incluse peste 160 de orașe, primele zece poziții fiind ocupate de Londra, Tokyo, Seul, Munchen, Melbourne, Sydney, Paris, Zurich, Berlin și Montreal.

„Faptul că orașul nostru este, pentru al treilea an consecutiv, cel mai bun centru academic pentru studenți din România este un lucru foarte important, dar nu surprinzător. Avem în Cluj cea mai veche, cea mai mare și cea mai bună universitate a țării conform Metarankingului universitar (UBB) și alte cinci instituții publice de învățământ mai specializate, toate fiind repere în domeniul lor la nivel național (UMF-Cluj-Napoca, UTCN, USAMV-Cluj-Napoca, UAD și ANMGD) și, de asemenea, toate reunite în Uniunea Universităților Clujene (http://www.uuc.ro/). Prin tot ce facem, noi încercăm să menținem acest standard și să creștem an de an”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Clasamentul QS al celor mai bune orașe academice pentru studenți are la bază indicatori academici (rankings), de accesibililitate (affordability) și de calitate a vieții (desirability) și a fost publicat începând din anul 2019 (https://www.topuniversities.com/best-student-cities/methodology)

România a pătruns în clasament în ultimii trei ani, orașul Cluj-Napoca ocupând mereu prima poziție în țară.

Comenteaza