Cluj: Numărul elevilor și profesorilor cu COVID s-a înjumătățit

Cluj: Numărul elevilor și profesorilor cu COVID s-a înjumătățit

Numărul claselor și grupelor suspendate din unitățile de învățământ din Cluj a scăzut semnificativ față de cel raportat săptămâna anterioară.

În întreg județul sunt 860 de elevi/preșcolari confirmați cu noul coronavirus, față de 1.721 săptămâna trecută. A scăzut și numărul personalului din învățământ infectat - de la 430 la 214.

În ceea ce privește funcționarea, în 444 de școli și grădinițe din cele 447 din județ cursurile se desfășoară cu prezență fizică și sunt 138 de clase suspendate din cauza COVID, de aproape 5 ori mai puține ca săptămâna precedentă, când erau 660.

Cele mai multe clase suspendate au Liceul Tehnologic "Vlădeasa" Huedin - 16, Liceul Teoretic "Elf" Cluj-Napoca - 14 și Școala Postliceală "F.E.G." Cluj-Napoca - 12. 

Conform prevederilor în vigoare, școlile se închid numai dacă gradul de ocupare al paturilor din spitalele COVID depășește 75%, iar la Cluj acesta este de 57,06%. Reamintim că în urmă cu două săptămâni procentul era de 67,5%, iar școlile din Cluj riscau să fie închise, însă, pentru a evita această măsură, autoritățile au coborât procentul la 65,40% suplimentând numărul paturilor. 

Comenteaza