Clujul va avea un campus metropolitan

Clujul va avea un campus metropolitan

Primarul Emil Boc a anunțat miercuri, la ZIUA LIVE, că se intenționează construirea unui campus universitar metropolitan în Cluj.

Edilul Clujului a declarat că administrația și universitățile clujene au în plan construirea unui nou campus universitar în Cluj, pentru care se caută teren.

“Avem împreună cu universitățile clujene proiectul unui nou campus metropolitan care, fie în Cluj-Napoca, fie în afara Clujului, acolo unde universitățile mai au teren - pentru că nu avem noi teren, dar putem discuta cu universitățile clujene, sau cu ceilalți primari din afara Clujului, să creăm un nou campus metropolitan pentru studenți la Cluj, pentru a putea să le asigurăm în continuare universităților locuri de cazare pentru studenți la prețuri accesibile. De aceea, un nou campus metropolitan este un obiectiv la care lucrăm”, a spus primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Primarul a subliniat intenția administrației clujene de a dezvolta zona metropolitană și infrastructura aferentă.

“V-am spus - viziunea noastră este dezvoltare de calitate în fiecare colț al Clujului și dezvoltare metropolitană extinsă pentru a putea aduce locuire, locuri de muncă, infrastructură, până afară municipului Cluj-Napoca, dar toți împreună să ne interconectăm și să folosim avantajele reciproce pe care le avem“, a explicat Boc.

Comenteaza