Co-fondatorul Centrului de Studii Africane al UBB primeşte titlul de DHC

Co-fondatorul Centrului de Studii Africane al UBB primeşte titlul de DHC
Penda Mbow, Reprezentant Personal al Preşedintelui Senegalului pentru Francofonie, va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Titlul va fi acordat în urma propunerii formulate de reprezentanţii Facultăţii de Studii Europene din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Ceremonia va avea loc în data de 30 octombrie 2015, cu începere de la ora 13.00, în Aula Magna, din clădirea centrală (str. M.Kogălniceanu nr.1, et.2), iar Laudatio va fi prezentată de conf. dr. habil. Sergiu Mişcoiu.

Penda Mbow este o personalitate de prim rang a Africii de Vest, având o carieră sclipitoare, atât ca istoric, format la Universitatea Cheikh Anta Diop din Dakar şi la Universitatea Aix-Marseille din Franţa, cât şi ca militant pentru drepturile femeii. Acţiunile sale vizează emanciparea femeilor africane de sub tutela conjugată a colonialismului şi a patriarhatului societăților tradiționale, merite pentru care i-a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa de către Universitatea din Uppsala. De asemenea, Penda Mbow desfăşoară o impresionantă carieră academică în favoarea promovării francofoniei, pentru care a fost recompensată, printre altele, cu Legiunea de Onoare de către statul francez. În prezent este reprezentant personal al Președintelui Senegalului pentru Francofonie şi co-fondator al Centrului de Studii Africane al UBB.

 

Etichete
Comenteaza