Breaking news Şcoli din Cluj-Napoca, Dej, Gherla şi Huedin trec în sistem hibrid! Masca, obligatorie în împrejurimile unităţilor de învăţământ

Şcoli din Cluj-Napoca, Dej, Gherla şi Huedin trec în sistem hibrid! Masca, obligatorie în împrejurimile unităţilor de învăţământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a comunicat, luni, 5 octombrie 2020, care sunt unitățile de învățământ din județ care vor trece de la scenariul verde la cel galben sau chiar roșu.

Aşadar, una din măsurile anunțate de Prefectura Cluj, pentru a limita răspândirea coronavirusului în municipiu și județ, este cea a impunerii obligativității purtării măștii de protecție în apropierea școlilor.

„Începând cu 7 octombrie, ora 07.00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj. Măsura va fi respectată pe toată durata perioadei Stării de alertă", a anunțat luni, prefectul Mircea Abrudean.

Amenzile pentru nepurtarea măștii de protecție în preajma școlilor și a grădinițelor pot ajunge până la 2.500 de lei.

"Nerespectarea obligației de a purta mască în zonele stabilite se consideră contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei. (...) Am considerat că zonele din proximitatea unităților de învățământ reprezintă potențial de focare pentru că părinții, aparținătorii, bunicii se îngrămădesc fără să poarte neapărat mască. Prin această Hotărâre îi obligăm pe toți să poarte mască și verificăm asta. În caz contrar vor fi aplicate sancțiunile menționate”, a precizat Abrudean.

De asemenea, ca urmare a creșterii ratei incidenței COVID-19 și ca urmare a apariției unor cazuri de infectare, toate unitățile de învățământ din trei orașe din județ, dar și din comuna Florești, trec de marți, 6 octomrie 2020, în scenariul 2 de învățământ, cel hibrid, în care cursurile au loc parțial online.

”Pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar din Dej, Gherla, Huedin și Florești, care erau în scenariul 1, se aprobă trecerea pe scenariul 2. De asemenea, trece în scenariul 3 Colegiul Național "Andrei Mureșanu" din Dej, unde au fost confirmate 4 cazuri de îmbolnăvire în 4 clase diferite. Tot în scenariul 3 trece și Liceul "Petru Maior" din Gherla, unde sunt confirmate 3 cazuri în 3 clase diferite”, a declarat prefectul Clujului.

Schimbări de funcționare a orelor au fost dispuse și în două școli și o grădiniță din Cluj-Napoca. Aşadar, începând cu 6 octombrie 2020 trec de la scenariul 1 la scenariul de funcționare 2 Liceul Teoretic Elf, Grădinița Universul Copiilor și Colegiul Energetic Cluj-Napoca.

Comenteaza