Competiţie la examenul de rezidenţiat: peste 800 de candidaţi înscrişi

Competiţie la examenul de rezidenţiat: peste 800 de candidaţi înscrişi
Peste 800 de candidaţi au susţinut duminică examenul de rezidenţiat organizat la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” (UMF).

Pentru cele 106 de posturi disponibile în judeţele Cluj, Alba, Bihor,  Maramureş, Sălaj şi Satu-Mare, respectiv pentru cele 616 de locuri în centrele universitare Cluj-Napoca şi Oradea au concurat 837 de candidaţi.

Cei mai mulţi dintre ei, 597, au concurat la medicină, unde au fost scoase la concurs 522 locuri şi  104 posturi. La medicina dentară au fost puse la dispoziţie 68 de locuri, pentru 168 de candidaţii, iar la farmacie au intrat în concurs 72 de persoane, pentru două posturi şi 26 de locuri.

Concursul s-a desfăşurat pe parcursul a patru ore, candidaţii trrebuind să răspundă la 200 de întrebări tip grilă, elaborate de comisiile de specialiști desemnate de comisia locală de rezidențiat.

Punctajul minim de promovare a reprezentat 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări.

Examenul de rezidenţiat s-a desfăşurat simultan în Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, la nivel naţional fiind înscrişi peste 5.600 de candidaţi pentru ocuparea celor 3.909 de locuri şi posturi disponibile.

În acest an concursul a fost amânat pentru 23 noiembrie, cu o săptămână mai târziu faţă de data stabilită iniţial, din cauza celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, din 16 noiembrie.

Comenteaza