Cum a ajuns un liceu din Cluj între cele mai bune din România VIDEO

Cum a ajuns un liceu din Cluj între cele mai bune din România VIDEO
Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Cluj se află pe locul 6 în topul liceelor din România în funcţie de media de admitere. Jumătate din elevii clujeni care au media 10 la Evaluarea Naţională s-au înscris la acest liceu. Elevii care tocmai au absolvit Colegiul "Emil Racoviţă" spun că "de vină" pentru performaţe sunt profesorii.

Colegiul "Emil Racoviţă" e singurul din Cluj în primele zece licee din ţară în funcţie de media de admitere. Cea mai mică medie cu care s-a intrat aici e de 9.64, iar 7 elevi "de 10" au ales colegiul Racoviţăpentru a-şi continua studiile.

TOPUL LICEELOR
SURSA: MINISTERUL EDUCAŢIEI

1) Colegiul Naţional "Sf. Sava" Bucureşti
ultima medie de admitere: 9,77
2) Colegiul Naţional "Ghe. Lazar" Bucureşti
ultima medie de admitere: 9,74
3) Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" Constanţa
ultima medie de admitere: 9,72
4) Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" Craiova
ultima medie de admitere: 9,69
5) Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" Bucureşti
ultima medie de admitere: 9,64
6) Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" Cluj
ultima medie de admitere: 9,64

Topul este deschis de Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti, unde ultima medie de admitere a fost 9.77, urmat de Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti cu 9,74 si Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, unde ultima medie a fost 9,72. Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Cluj
ocupă locul 6 în acest clasament, cu ultima medie de admitere 9,64. Directorul Colegiului spune că anul acesta a avut peste 50 de elevi la fazele nationale ale concursurilor şcolare.

"Următoarele trei clasate nu adună împreună atâţia elevi la olimpiade câţi avem noi", spune directorul colegiului clujean, Constantin Corega. "Se ştie că e un spirit de performanţă şi dezvoltare multilaterală în cadrul liceului şi că există un corp profesoral bine pregătit".

Directorul de la Racoviţă spune că, dacă se ţine cont şi de mediile de la Bacalaureat, liceul clujean ar fi mai bine clasat în topul naţional. Elevii care tocmai au absolvit Colegiul Emil Racoviţă spun că la sucesul lor au contribuit cel mai mult profesorii. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video

Cei mai mulţi elevi din judeţ cu 10 pe linie la Bacalaureat, în număr de trei, provin tot de la Colegiul "Emil Racoviţă". Cu toate acestea, liceul nu a avut promovabilitate de 100 la sută deoarece 2 elevi au fost respinşi la fizică.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

 

Comenteaza