Cum funcționează școlile din Cluj/ Sute de elevi sunt infectați cu noul coronavirus

Cum funcționează școlile din Cluj/ Sute de elevi sunt infectați cu noul coronavirus

Numărul claselor și grupelor suspendate la Cluj din cauza coronavirusului a scăzut aproape la jumătate față de cel înregistrat săptămâna trecută.

În prezent, în județul Cluj sunt 401 cazuri active de boală în rândul elevilor/preșcolarilor. Numărul infectărilor nu a scăzut semnificativ față de săptămâna anterioară, când erau 563 de copii bolnavi. În rândul angajaților din învățământ sunt 103 persoane bolnave, față de 142 săptămâna trecută.

Zeci de clase suspendate, majoritatea în Cluj-Napoca

În ceea ce privește funcționarea, în 444 de școli și grădinițe din cele 447 din județ cursurile se desfășoară cu prezență fizică și sunt 69 clase suspendate din cauza COVID, cu aproape jumătate mai puține față de săptămâna precedentă și de aproape 10 ori mai puține față de situația de la începutul lunii februarie, când cursurile erau suspendate în 660 de clase/grupe.

Din cele 69 de clase suspendate, 61 sunt în Cluj-Napoca și doar 8 în restul județului. Cele mai multe clase închise au Liceul Teoretic "Elf" Cluj-Napoca - 14 și Școala Postliceală "F.E.G." Cluj-Napoca - 12. 

În această săptămână, în județ au fost aplicate 159.453 de teste non-invazive elevilor, efectuate din proba de salivă și s-au raportat 187 de rezultate pozitive. Dintre acestea, 138 au fost reconfirmate ca fiind pozitive prin testare PCR, 39 au fost infirmate, iar pentru încă 10 teste rezultatele PCR sunt în curs de procesare.

Comenteaza