Cursuri exotice la Babeş-Bolyai: chineză, caligrafie şi Tai Chi

Cursuri exotice la Babeş-Bolyai: chineză, caligrafie şi Tai Chi
Institutul Confucius din cadrul Universității Babeş-Bolyai (UBB) organizează o serie de cursuri de limba chineză, caligrafie şi pictură chinezească şi de Tai Chi.

Cursul de chineză se adresează atât începătorilor, cât și celor care studiază limba de unul, două sau mai multe semestre. Acesta se va desfăşura în incinta institutului și este condus în engleză de către profesori din universităţi chineze, specializaţi în predarea acestei limbi pentru străini, folosind manuale româno-chineze. În cadrul lui vor fi organizate diverse activități culturale, iar studenţii UBB îl pot alege ca materie facultativă, în mod gratuit.

Cursul de caligrafie și pictură chinezească presupune inițierea în această artă tradiţională prin introducerea principalelor stiluri de caligrafie, prezentarea tehnicilor de bază în utilizarea pensulei și a cernelii chinezeşti şi învăţarea principiilor fundamentale de construire a caracterelor chinezeşti.

În ceea ce priveşte cursul de Tai Chi, acesta se va desfăşura pe parcursul a zece săptămâni, în fiecare sâmbătă, şi prevede învățarea principalelor tehnici și abilități specifice stilului. Totodată, cursanții Institutului Confucius vor avea ocazia să ia parte la ediţia a şasea a Școlii de vară din China.

Înscrierile se fac pe internet până în data de 25 februarie. Formularul de înscriere şi informații suplimentare legate de cursuri, acte necesare, taxe de participare şi modalităţi de plată pot fi consultate pe site-ul institutului. 

Institutul Confucius este prezent în Cluj-Napoca începând cu anul 2009 şi a înregistrat până în prezent peste 5.000 de persoane la cursurile desfășurate, organizând, totodată, zeci de activități culturale.

Comenteaza