Dacă legea salarizării nu va fi promulgată, sindicatele din Educație amenință că vor ieși din nou în stradă

Dacă legea salarizării nu va fi promulgată, sindicatele din Educație amenință că vor ieși din nou în stradă
| Foto: https://turdanews.net/

Protestele masive de acum două luni, le-a adus profesorilor... PROMISIUNI din partea guvernanților. Aceștia s-au angajat că legea salarizării va fi finalizată până în data de 15 iulie 2023.

Cadrele didactice au ieșit în stradă în luna iunie, înainte de încehierea anului școlar și a examenelor finale pentru a cere guvernanților o lege a salarizării. Inclusiv preşedintele Klaus Iohannis a stat de vorbă la acea vreme cu reprezentanţii angajaţilor din sistemul de învăţământ.

Liderii de sindicat au anunțat atunci că preşedintele Klaus Iohannis le-a promis protestatarilor că se oferă să gireze şi să garanteze un acord între guvernanţi şi sindicalişti, acord privind revendicările acestora.

Promisiunile din partea guvernanților prevedeau că legea salarizării va fi finalizată până în data de 15 iulie 2023. La mai bine de o lună de la data finalizării acestei legi, profesorii spun că dacă nu vor vedea schimbări până la 1 Septembrie 2023, vor ieși din nou în stradă să protesteze chiar înainte ca anul școlar să înceapă.

Mai exact, sindicaliștii spun că dacă legea nu va ajunge în Parlament până la data de 1 Septembrie 2023, se încalcă angajamentul, ceea ce îi va face pe profesori să continuie ceea ce au început în luna iunie a acestui an, iar noul an școlar ar putea începe cu proteste.

„Dacă legea nu ajunge în Parlament la 1 septembrie, se încalcă angajamentul. Cele două săptămâni care mai sunt până la 1 septembrie nu sunt dătătoare de speranțe în sensul finalizării acestei legi. Vrem să se mențină acele promisiuni.

Președintele a spus că va fi alărui de noi. Riscăm să ajungem din nou la conflict. Ne-am gândit cu teamă la începutul anului școlar și universitar. Dacă nu se ajunge la o înțelegere și nu se iau lucrurile în seamă cum s-a discutat, ostilitățile vor continua și nu e deloc frumos să începem școala cu proteste”, a declarat pentru Digi24, liderul Federației Sindicale Alma Mater, Anton Hadăr.

Comenteaza