Deca: "Am lăsat la latitudinea școlii dacă telefoanele mobile sunt permise în pauze sau în afara orelor"

Deca: "Am lăsat la latitudinea școlii dacă telefoanele mobile sunt permise în pauze sau în afara orelor"

Ministrul Educației, Ligia Deca, a spus într-o intervenție la un post de radio că sunt școli unde "este nevoie ca un copil să aibă un telefon mobil pentru a se putea lua legătura cu el", astfel că a "lăsat la latitudinea școlii dacă telefoanele mobile sunt permise în pauze sau în afara orelor".

„La cursuri erau și până acum interzise. Ce am introdus este posibilitatea ca școala, prin regulamentul propriu, să decidă interzicerea lor oriunde în spațiul școlar. Avem cazuri diferite în țară. Avem școli în marile orașe unde o astfel de măsură poate fi aplicată. Avem și școli în zone de munte sau zone îndepărtate, unde este nevoie ca un copil să aibă un telefon mobil pentru a se putea lua legătura cu el, de exemplu, pentru preluare.

Deci am lăsat la latitudinea școlii dacă telefoanele mobile sunt permise în pauze sau în afara orelor. Regulamentul general prevede că ele sunt interzise în timpul orelor de curs și se depun în spații special amenajate. Dacă profesorul are nevoie de telefoane pentru a desfășura ora sau oare aplicație interactivă, atunci da, sigur, se poate face o excepție” - a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, într-o intervenție la Radio România Actualități.

Potrivit regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) 2024, „nerespectarea prevederilor referitoare la utilizarea telefoanelor/a altor echipamente de comunicații electronice poate duce la preluarea echipamentului de către personalul unității de învățământ în vederea predării, după caz, către părinți/reprezentanți legali ai beneficiarilor primari minori sau beneficiarilor primari majori conform regulamentului de organizare și funcționare al unității de învățământ”. 

Comenteaza