Deca: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu se reiau până la finalul săptămânii

Deca: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu se reiau până la finalul săptămânii

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că probele de competență de la Bacalaureat, care ar trebui să înceapă luni, ar putea fi suspendate și echivalate cu notele obținute de elevii de clasa a XII-a.

Ligia Deca a declarat la Europa FM, în contextul prelungirii grevei din educație, că probele de competență de la Bacalaureat, care ar trebui să înceapă luni, ar putea fi suspendate și echivalate cu notele obținute de elevii de clasa a XII-a în timpul liceului.

„Putem echivala probele de competențe cu notele de pe parcursul liceului, măsură aplicată de Minister în timpul pandemiei. Nu cred ca este o soluție ideală, cred ca trebuie date acele probe, dar dacă vom ajunge în acea situație vom merge pe soluții pe care le-am mai testat deja”, a declarat Ligia Deca.

Aceasta a accentuat că echivalarea probelor de competențe de la Bacalaureatul 2023 cu notele obținute de elevi în timpul liceului „este o soluție pe care o luam în calcul, alături de altele”.

În ceea ce-i privește pe liceenii aflați în situație de corigență la limba română, limbile străine sau informatică, Deca a anunțat că pentru ei „am avut soluții și în pandemie. Practic, cei care se află în situație de corigență pot avea o notă în plus, se permite pentru ei acordarea unei note în plus față de minim astfel încât să poată ei avea șansa de a remedia”, a mai spus Deca, potrivit Edupedu.ro.

Notele pe care trebuie să le aibă un elev la o materie sunt de minimum N+3, unde N este numărul de ore pe săptămână la acea materie, la clasă.

Comenteaza