Discuţie inedită. Un elev clujean, de vorbă cu ministrul Educaţiei

Discuţie inedită. Un elev clujean, de vorbă cu ministrul Educaţiei
Preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Cluj a participat la o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei. În acest context, a avut ocazia să stea de vorbă cu ministrul Remus Pricopie.

La discuţiile organizate în 7-11 iulie, Divoiu Ioanis, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor  (CJE) Cluj, alături de alţi şapte preşedinţi de consilii ale elevilor din ţară, au discutat, împreună cu ministrul secretar de stat Cristian, despre impactul proiectului Universității de Vară pentru Elevi şi despre situația elevilor care abandonează școala timpuriu sau nu promovează examenul de bacalaureat şi nu au acces la piaţa muncii. Acest subiect urmează să fie pus pe tapet şi la Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale.

La întâniri, tinerii s-au întâlnit cu ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, cu ministrul secretar de stat Cristian Cosmin şi cu şefa Comisiei de învăţământ a Senatului, senatoarea Ecaterina Andronescu, purtând cu aceştia o serie de discuţii pe teme educaţionale.

"Am avut ocazia, în calitatea de reprezentant al Consiliului Naţional al Elevilor, să particip la o serie de întâlniri şi discuţii cu mai mulţi factori decidenţi. În urma acestor discuţii, au fost stabilite aspect importante în vederea îmbunătăţirii vieţii elevilor români. Spre exemplu, domnul Ministru, Remus Pricopie, şi-a asumat faptul că până la data de 1 septembrie, Statutul Elevului va fi aprobat, totodată, Consiliul Naţional al Elevilor va veni cu o serie de propuneri privind metodologia de desfăşurare a consiliilor de administraţie din fiecare liceu", a declarat Ioanis Divoiu, preşedinte CJE Cluj.

Aceştia au participat  şi la o discuție deschisă cu Ecaterina Andronescu, în cadrul căruia subiectele abordate s-au axat pe importanța digitalizării sistemului educațional românesc, fiind analizate avantajele și dezavantajele implementării unor astfel de tehnologii.

 

 

 

Comenteaza