Două luni de prelungire pentru un proiect dedicat copiilor cu probleme la învăţătură

Două luni de prelungire pentru un proiect dedicat copiilor cu probleme la învăţătură
Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie (FRCCF) a anunţat prelungirea cu două luni a perioadei de implementare a proiectului “Educaţia de calitate este pentru toţi!”, dedicat copiilor cu probleme la învăţătură.

Echipa de implementare a acestui program a făcut solicitarea de extindere a derulării proiectului în urma analizei rezultatelor bune şi foarte bune obţinute în primele 10 luni de implementare. 

Modificarea graficului de activităţi a fost realizată astfel încât să cuprindă şi perioada de pregătire şi susţinere a corigenţelor pentru anul şcolar 2014-2015, dar şi pentru a susţine elevii la începutul anului şcolar 2015-2016, în vederea facilitării incluziunii şcolare a acestora.

"Prelungirea perioadei de implementare a proiectului nu atrage după sine creşterea costurilor aprobate prin bugetul iniţial, activităţile ce urmează să se desfăşoare în lunile septembrie şi octombrie fiind acoperite din economiile realizate pe parcursul proiectului", a completat Oana Bica, manager de proiect, justificarea solicitării de prelungire a perioadei de implementare.

Proiectul a fost implementat în patru centre de zi din Cluj-Napoca, Câmpia Turzii, Viişoara şi Popeşti (judeţul Bihor) şi a dus la promovarea anului şcolar de către 66% din cei 150 de elevi înscrişi. Iniţiativa este finanţată prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, valoarea grantului fiind de 249.975 de euro.

Comenteaza