Elevii clujeni, atrași de o carieră în Forțele Aeriene

Elevii clujeni, atrași de o carieră în Forțele Aeriene

Sute de elevi au participat, marţi, la Cluj-Napoca, la două prezentări privind oferta educaţională a Forţelor Aeriene Române, în cadrul unei campanii de promovare a carierei militare.

Prezentările au fost făcute la Colegiul Tehnic Energetic şi la Cercul Militar de către reprezentanţi ai Academiei Forţelor Aeriene, Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri şi ai Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene, alături de militari din cadrul Bazei 71 Aeriene, şi au vizat detalii privind oferta educaţională a învăţământului militar de aviaţie şi aspecte legate de viaţa piloţilor şi a militarilor din Forţele Aeriene.

Reprezentantul Statului Major al Forţelor Aeriene, lt. col. Ioan Condei, a declarat că arma pe care o reprezintă este una de elită.

"Scopul nostru este de a promova oferta educaţională din instituţiile militare de învăţământ din Forţele Aeriene, respectiv Academia Forţelor Aeriene de la Braşov şi Şcoala de maiştri militari şi subofiţeri de la Boboc-Traian Vuia. Chemăm tinerii, pentru că noi nu formăm şomeri, noi formăm absolvenţi absolut integraţi în sistemul militar, cu pregătire compatibilă în viaţa civilă, cum ar fi controlorul de trafic aerian, piloţi, tehnici de aviaţie, tehnici de electronişti. În cei peste 100 de ani de activitate, aviaţia militară a dovedit că este o instituţie puternică şi este considerată ca o armă de elită a Armatei Române", a menţionat Ioan Condei.

El a mai spus că tinerii au fost foarte interesaţi de oferta educaţională prezentată şi că asemenea campanii de promovare vor continua, poate chiar de două ori pe an.

Campania de promovare a carierei militare în cadrul Forţelor Aeriene Române se desfăşoară în perioada 19.03 - 28.03.2018, în 8 municipii reşedinţă de judeţ: Târgovişte, Călăraşi, Slobozia, Vaslui, Botoşani, Focşani, Cluj-Napoca şi Baia Mare. Evenimentul este organizat de Statul Major al Forţelor Aeriene, în colaborare cu Direcţia Management Resurse Umane şi inspectoratele şcolare din cele 8 localităţi.

Comenteaza