Elevii de 10 ai Clujului la BAC şi evaluare naţională, premiaţi de CJ Cluj. Vezi unde vor studia

Elevii de 10 ai Clujului la BAC şi evaluare naţională, premiaţi de CJ Cluj. Vezi unde vor studia
Consiliul Judeţean Cluj i-a premiat marţi pe elevii clujeni care au avut media 10 la admiterea în liceu şi pe cei care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat.

Doi absolvenţi clujeni de liceu au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat în acest an. Este vorba de Radu Cristian Andreescu, care a terminat Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu", specializarea "Ştiinţe Sociale" şi a primit note maxime la toate probele de la BAC: 10 la Limba şi literatura română, 10 la Istorie şi 10 la Logică, argumentare şi comunicare. Raul Bogdan Oltean este cel de-al doilea "elev de 10" al Clujului la Bacalaureatul din acest an. Tânărul a învăţat la Colegiul Naţional "George Bariţiu", specializarea "Ştiinţe Sociale", iar notele sale la examenul maturităţii au fost: Limba şi literatura română - 10, Istorie - 10, Geografie - 10.

Cei doi au primit o diplomă de onoare şi câte 3.000 de lei fiecare din partea forului administrativ judeţean. Interesant este faptul că cei doi elevi eminenţi au decis amândoi să rămână în ţară şi să urmeze cursurile a două facultăţi aparţinând UBB. Radu Cristian Andreescu a optat pentru Facultatea de Filosofie iar Raul Bogdan Oltean a ales Facultatea de Studii Europene. Raul a precizat că a învăţat singur pentru BAC şi că nu a luat nici măcar o oră de meditaţii pentru acest examen.

În cadrul aceleiaşi ceremonii au fost premiaţi şi cei 4 elevi clujeni care au obţinut media 10 la examenul de admitere la liceu. Aceştia sunt doi elevi de la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" Cluj-Napoca, Maria Anastasia Moldovan şi Meda Cristina Titu, şi doi elevi de la Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" Turda - Oana Elena Venţel şi Florin Ionuţ Bratu. Cei patru merituoşi absolvenţi au primit din partea CJ Cluj câte 1.500 de lei fiecare şi o diplomă de onoare. Diplome de onoare au primit şi profesorii elevilor, prezenţi şi ei la ceremonie. Toţi cei prezenţi, elevi, profesori şi părinţi au fost felicitaţi de preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe şi de către Inspectorul Şcolar General al ISJ Cluj, Valentin Cuibus.

Cele două eleve care au terminat gimnaziul la Liceul Nicolae Bălcescu au ales să continue şi anii de liceu aici. Unul din cei doi elevi de la Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" Turda, Oana Elena Venţel, a fost admisă la Liceul Militar din Alba Iulia, şi vrea să urmeze, după liceu, cursurile Academiei de Informaţii. Florin Ionuţ Bratu va studia din clasa a IX la Colegiul Mihai Viteazu Turda, specializarea matematică-informatică.

 

 

Comenteaza