Elevii vor primi doar calificative la Educație fizică și sport. Materia nu mai intră în calcul la burse

Elevii vor primi doar calificative la Educație fizică și sport. Materia nu mai intră în calcul la burse

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat, marți, decizia de folosire a calificativelor pentru Educație fizică și sport, invocând numărul foarte mare de note de 10.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a scris, marţi, despre calificativele pentru sport, muzică şi desen, că acest sistem de evaluare va încuraja participarea elevilor la aceste discipline, fără a simţi presiunea notei, iar pentru invăţământul vocaţional/clase cu profil sportiv se va păstra sistemul de notare de la 1 la 10.

Ministrul spune că peste 96% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00, iar aproape 90% au media anuală 10.00 la disciplina Educație Fizică. La Educație Muzicală și Educație Plastică cca. 93% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00.

"Din 192.843 de medii analizate, 162.052 sunt medii generale/anuale de 10.00!

Am participat la o dezbatere constructiva cu reprezentanți ai sindicatelor din invatamantul preuniversitar si profesori de educatie fizica, întâlnire în cadrul căreia am prezentat o sinteză realizată prin agregarea unor seturi de date din SIIIR (Sistemul Integrat Informatic al Învățământului din România). Studiul a fost realizat la nivel național, pe o eșantionare reprezentativă (220 școli din toate județele; 64.281 de elevi/min 4 școli/județ, cu o distribuție echilibrată între mediile de rezidență: urban - rural).

Sunt foarte multe școli în care nu există nici măcar o medie diferită de 10.00 la aceste discipline (37 școli din eșantionul de 220 școli).

Practic, situația reală ne arată că mediile sunt distribuite pe 4 paliere, 10.00, 9.50, 9.00 și mai puțin de 9.00.
Fundamentat pe această situație reală, propunerea este de acordare a calificativelor pe 4 paliere: Foarte bine/Bine/Suficient/Insuficient. Pentru invatamantul vocațional/clase cu profil sportiv se va pastra sistemul de notare de la 1 la zece, lucru deja precizat in proiectul legii", a scris ministrul Sorin Cîmpeanu, pe Facebook.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza