Elevul care și-a bătut diriginta cu pumnii și picioarele până a băgat-o în spital şi a ameninţat-o cu moartea a fost exmatriculat

Elevul care și-a bătut diriginta cu pumnii și picioarele până a băgat-o în spital şi a ameninţat-o cu moartea a fost exmatriculat
| Foto: captura video - gandul.ro

Un elev în vârstă de 15 ani şi-a bătut crunt diriginta săptămâna trecută. Acesta a lovit-o din răzbunare cu pumnii și picioarele în față și abdomen pe profesoară, chiar pe holul școlii, de faţă cu mama lui. 

Elevul de clasa a opta din Târgu Mureș care și-a bătut crunt diriginta pe holurile școlii a fost în sfârşit exmatriculat. Acesta se poate reînscrie în următorul an, însă la o altă școală, a transmis digi24.ro.

Băiatul de 15 ani, care fusese sancționat de mai multe ori pentru comportament nepotrivit, a luat-o la bătaie pe profesoară de supărare că fusese sancționat în urma altui scandal pe care l-a făcut în școală. Adolescentul a amenințat-o inclusiv cu moartea pe diriginta lui, iar mama acestuia era de față.

Elevul a lovit-o cu pumnii și picioarele în față și abdomen pe profesoară, chiar pe holul școlii El s-a oprit abia în momentul în care a intervenit portarul unității de învățământ. Ulterior, profesoara a fost transportată la spital, iar elevul a fost dus la secția de poliție. Băiatul a fost reținut pentru 24 de ore și apoi eliberat.

Răzbunarea ar fi fost motivul pentru care elevul şi-a bătut diriginta. El fusese chemat la Poliție, pentru un scandal pe care tot el l-a provocat anterior în școală, iar la întoarcere s-a dus direct la dirigintă. Portarul instituţiei de învăţământ a relatat că tânărul violent a bătut-o pe profesoară, chiar de față cu mama sa, iar inclusiv mama elevului ar fi amenințat-o pe dirigintă.

Directoarea Colegiului Național "Alexandru Papiu Ilarian", unde s-a petrecut agresiunea, a transmis că legile în vigoare nu permit să fie luate măsuri imediate faţă de adolescenţii care comit astfel de violenţe. 

"Mâine poate vine înapoi, pentru că e învățământ obligatoriu și are toate drepturile. Credeți că mă simt confortabil cu această legislație? Nu se poate să se ajungă în situația în care profesorilor să le fie frică să intre la ore", declarase directoarea după ce a fost mediatizat cazul. 

Comenteaza