Evaluare Națională 2022. Ce subiecte au primit elevii la Matematică/ Aproape 200 de elevi din Cluj nu s-au prezentat la examen

Evaluare Națională 2022. Ce subiecte au primit elevii la Matematică/ Aproape 200 de elevi din Cluj nu s-au prezentat la examen

Absolvenții claselor a VIII-a au susținut, joi, proba scrisă la Matematică din cadrul examenelor de Evaluare Națională.

La Cluj, din totalul celor 4.816 elevi înscriși în sesiunea iunie 2022, la proba de matematică au fost prezenți 4.636 candidați. Un număr de 180 absolvenți ai claselor a VIII-a nu s-au prezentat la examen. 

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a afirmat că subiectele la proba de matematică au fost concepute în aşa fel încât să poată fi verificate şase competenţe generale: identificarea unor date şi informaţii; utilizarea de reguli şi algoritmi de calcul; aplicarea acelor reguli de calcul; exprimarea în limbaj matematic; analiza şi interpretarea; modelare şi transfer în alte situaţii.

"Altfel spus este vorba de a şti, a utiliza, a raţiona, deci a şti, de fapt a aplica şi a raţiona, sunt cele trei niveluri de competenţă testate astăzi. Cu alte cuvinte, aceste lucruri s-au reflectat în barem şi au fost atent formulate subiectele, astfel încât să avem clar delimitate pragurile estimate pentru obţinerea notei 5, pentru obţinerea notei 7, pentru obţinerea notei 8,50, 9,50 şi pentru 10 au fost într-adevăr subiecte care, în opinia colegilor care au realizat aceste subiecte, vor realizate de acei elevi care într-adevăr sunt buni la matematică şi trebuie să le fie recunoscut acel merit", a arătat ministrul Educaţiei.

Primul subiect a fost algebră, al doilea - geometrie, al treilea subiect a fost combinat - algebră şi geometrie.

Subiectele și baremul de corectare pot fi consultate pe site-ul subiecte.edu.ro AICI.

Mâine, 17 iunie, va avea loc ultima probă scrisă de la Evaluarea Națională 2022, cea la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în 23 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00-12:00), iar rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie. 

Comenteaza