Examenul de Titularizare. La Cluj sunt sub 1.600 de candidați pe aproape 1.900 de posturi

Examenul de Titularizare. La Cluj sunt sub 1.600 de candidați pe aproape 1.900 de posturi

Miercuri se va desfășura proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice în școli.

Anul acesta, în județul Cluj sunt scoase la concurs mai mult cu aproape 600 de posturi față de anul trecut. Mai precis, numărul posturilor scoase la concurs este de 1.898, dintre care 105 posturi sunt pentru angajare în învățământ pe durată nederminată.

Disciplinele de concurs cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt:

  • învățământ preșcolar în limba română (320 candidați),
  • învățământ primar în limba română (242 candidați),
  • psihopedagogie/ profesor itinerat ( 137 candidați),
  • educație fizică și sport ( 135 candidați),
  • limba și literatura engleză (82 candidați),
  • limba și literatura română (79 candidați).

Pentru susținerea probei scrise, în județul Cluj, s-au înscris 1.594 de candidați, dintre care 265 candidați sunt din promoția curentă.

La nivel național sunt peste 5.160 de posturi titularizabile - 3.848 în mediul urban şi 1.315 în mediul rural, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației. 

Proba scrisă va începe la ora 9:00. Candidații vor fi prezenți în sala de concurs cel mai târziu la ora 8:00. Durata de redactare a lucrărilor scrise este de 4 (patru) ore, de la primirea subiectelor, cu posibilitatea prelungirii cu 1-2 ore pentru candidații cu cerințe educaționale speciale.

Comisia județeană de  organizare și desfășurare a concursului a dispus asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru candidații cu deficiențe, prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcție de particularitățile individuale și specifice deficienței respective, pentru un număr de 9 candidați.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale, precum și baremele de evaluare pentru totalul celor 160 de discipline de concurs sunt asigurate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate mâine, 13 iulie 2022, pe site-ul www.subiecte.edu.ro, după susținerea probei scrise.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 19 iulie 2022, la sediul  Inspectoratului Școlar Județean Cluj, dar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. 

Contestațiile se depun în scris la sediul Inspectoratului  Școlar Județean Cluj sau se transmit prin poștă electronică (scanat) la adresa de e-mail: hr.isjcj@gmail.com , în zilele de 19 iulie 2022, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de 20 iulie 2022, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se vor afișa la sediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj și pe site-ul http://titularizare.edu.ro, în data de 27 iulie 2022.

Pentru angajarea pe durată nedeterminată (titularizare) candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe durată determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturi, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice, organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în perioada 29 iulie -26 august 2022.

Comenteaza