Exmatricularea elevilor. Ce prevede noul proiect de lege

Exmatricularea elevilor. Ce prevede noul proiect de lege

În proiectul de lege depus la Guvern de ministrul Ligia Deca este menționat că învățământul obligatoriu cuprinde învățământul preșcolar, învățământul primar, învățământul gimnazial și învățământul liceal.

Exmatricularea elevilor din învățământul obligatoriu este interzisă în proiectul legii Deca, în varianta care a fost prezentată în ședința de Guvern din data de 9 martie 2023.

În prezent, Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar nu mai cuprinde prevederea care permitea exmatricularea elevilor din învățământul obligatoriu, scrie edupedu.ro.

În noul proiect de lege este menționat că învățământul obligatoriu cuprinde învățământul preșcolar, învățământul primar, învățământul gimnazial și învățământul liceal.

În Legea 1/2011 este precizat că „învățământul general obligatoriu cuprinde învățământul primar, învățământul gimnazial și primii 2 ani ai învățământului secundar superior.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza